Brienzer Härpfelsuppe

Von Andrea Hulliger

Zuetate fiir 1 Liter Suppen:

  • Es halbs Kilo Härdepfel
  • Ein grossi Zibelen
  • Zwei Gmiesbuionwirfel
  • E Teeleffel trechnete Majoran
  • E chli Peterli
  • E chli Schnittlouch
  • Salz und Pfäffer
  • Griebne Sprinz

so wird's gmacht:

D'Härdepfel i Wirfeli schniide und im Buionwasser weich choche. 

De dur's Passvit zrug is Buionwasser laan.

Die gross Zibelen fiin hacke und in ä chlin Anke goldbrun dinschte. 

Zämmen mit em Majoran id's Wasser gän. Cirka e Stund la checherlen.

Mit Salz und Pfäffer abschmecke und chlin ghackte Peterli und Schnittlouch derzu gän.

Z'Ganze mit dem gribenen Sprinz und Brot dezue, servieren.

 

Andrea's Tipp:
Isch o guet mit Wirstlänän, die choume mit der Suppe mitchoche.